Praktijk het Noorderlicht

Praktijk het Noorderlicht

Therapie & Cursussen

De systemische principes van het hulpverlenen

Dit is een  workshop voor (aankomende) hulpverleners, waarbij het hulpverlenen vanuit systemisch perspectief onder de loep wordt genomen. Onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn: de principes van het helpen en de valkuilen daarin voor de hulpverlener. De invloed van je ouders op je rol als hulpverlener. Overdracht en tegenoverdracht systemisch bekeken. Wie heeft de controle over de sessie de cliënt of de hulpverlener.  De invloed (van het gezin van herkomst) van de cliënt op het verloop van de therapie. Hoe herken je een machtsstrijd en nog belangrijker hoe blijf je eruit.

Naast een stuk theorie is het vooral een actieve cursus waarin we veel met opstellingen, in allerlei vormen, werken. Zo kun je problemen inbrengen waar je als hulpverlener tegen aan loopt, die werken we met mini opstellingen uit.

Kosten: € 90
Inclusief cursusmap
Betaling in termijnen is mogelijk

In het voorjaar van 2013 zullen de nieuwe cursus data bekend zijn. Als je op de hoogte wilt blijven, kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Wij versturen maximaal 6 per jaar en uitschrijvenMet één klik onderin elke nieuwsbrief. is heel eenvoudig!