Werkwijze

De therapie begint met een intakegesprek om duidelijk te krijgen wat er speelt en om te zien of je met je klacht(en) op het juiste adres bent. Het dient ook om te kijken of het klikt. Aan het eind van het gesprek bekijken we samen of we verder gaan.

In de meeste gevallen wordt er in de eerste sessie ook al een vorm van therapie toegepast en worden er eventueel (energetische) middelen uitgetest.

Wanneer we besluiten samen verder te werken aan je problemen wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin staat de probleemomschrijving, de hulpvraag, de behandeldoelen en de behandelmethodes. Wanneer je het eens bent met dit opgestelde behandelplan, teken je het. Het is dan tevens ons contract.

Het aantal sessies hangt af van het aantal behandeldoelen en de ernst van de problematiek. Bij het merendeel van de mensen zijn er 3 tot 15 sessies nodig.

Er zit meestal 2 weken tussen de sessies. In ernstige gevallen kan het de eerste tijd ook nodig zijn om elke week een sessie te doen. Wanneer je meer tijd tussen de sessies wilt kan dat natuurlijk altijd.

Je kunt regelmatig wat ‘huiswerk’ mee krijgen in de vorm van opdrachten, oefeningen of het lezen van een stukje tekst over je problematiek. Het doel hiervan is om jezelf actief mee te laten werken aan je herstel, zodat het aantal sessies zo laag mogelijk blijft.

Kennismakinggesprek

Wil je eerst alleen even kennis maken met mij en de therapievormen om te kijken of je je bij Praktijk het Noorderlicht thuis voelt? Maak een afspraak voor een kennismakinggesprek. Dit duurt een half uur en is gratis.

Werktijden

Maandag tot en met donderdag
van 9.00 tot 16.30
van 19.30 tot 21.30

Vrijdag
van 9.00 tot 15.00

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies worden gebruikt om content te personaliseren, voor marketingdoeleinden, om social media functies aan te bieden en het bezoek op deze website te analyseren.

Accepteren