Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van een lichte vorm van hypnose. Deze gemoedstoestand wordt trance genoemd. Trance is een heel natuurlijk verschijnsel dat iedereen wel eens ervaart. Als je bijvoorbeeld heel geconcentreerd een boek leest, naar een film kijkt of dagdroomt merk je je omgeving nauwelijks op. Zodra er echter iets in je omgeving gebeurt; er komt iemand binnen of je wordt geroepen, ben je er weer helemaal bij. Bij hypnotherapie gebeurt precies hetzelfde, je bewustzijn blijft actief en alert en je houdt de controle.

Trance is een lichte verschuiving van het bewustzijn, waardoor het rationele denken tijdelijk even op een zijlijn wordt gezet. De aandacht kan hierdoor meer naar binnen gericht worden, wat het vrij eenvoudig maakt om contact maken met de diepere lagen van je onderbewuste.

Door het contact met je onderbewuste krijg je inzicht in het ontstaan van je problemen en is het mogelijk traumatische ervaringen te neutraliseren, patronen te doorbreken, ongewenste gedragingen te veranderen en beperkende overtuigingen om te buigen. De therapeut volgt de cliƫnt in zijn/haar beleving en maakt daarbij gebruik van verschillende methodes en technieken.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies worden gebruikt om content te personaliseren, voor marketingdoeleinden, om social media functies aan te bieden en het bezoek op deze website te analyseren.

Accepteren