NLP

NLP is de afkorting van neuro-linguïstisch programmeren. NLP is een samenstelling van technieken uit de hypnotherapie, gestalttherapie, gedragstherapie en taal. NLP wordt niet alleen als therapie toegepast, het wordt ook veel in het bedrijfsleven gebruikt om o.a. de onderlinge communicatie te verbeteren. NLP geeft inzicht in onbewuste processen en de interne communicatie (wat je tegen jezelf zegt) die daar het gevolg van is. Je krijgt meer kijk op je eigen wereldbeeld (model) en dat van de ander en wat voor effect dit heeft op de onderlinge communicatie.

NLP therapie is een oplossingsgerichte therapievorm die zich richt op het heden en de toekomst. NLP gaat niet in op de oorzaken van de problemen en is een kortdurende therapie. De methode is geschikt voor klachten en problemen die beïnvloedt en/of veroorzaakt worden door de denkwijze van de cliënt. Deze denkwijze is het gevolg van innerlijke processen die op onbewust niveau bepalen hoe de cliënt over zichzelf en de wereld denkt.

Met NLP is het mogelijk veranderingen in deze innerlijke processen tot stand te brengen. Hierdoor gaat de cliënt anders over zichzelf denken, leert hij of zij op een constructieve manier met problemen om te gaan en hulpbronnen in te schakelen.

Het kan worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en om gedragsverandering tot stand te brengen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies worden gebruikt om content te personaliseren, voor marketingdoeleinden, om social media functies aan te bieden en het bezoek op deze website te analyseren.

Accepteren