Regressietherapie

Regressietherapie wordt toegepast als de oorzaak van de problemen in het verleden ligt. Veel psychische en psychosomatische problemen ontstaan door (traumatische) ervaringen van vroeger.

Het komt vaak voor dat pijnlijke ervaringen niet goed verwerkt of zelfs verdrongen worden. Hierdoor kunnen latere ervaringen die ook maar enigszins op de oorspronkelijke ervaring lijken heftige reacties geven. De onderdrukte emoties en de lichamelijke gewaarwordingen van toen komen oncontroleerbaar naar boven.

Het gevolg hiervan kan zijn dat dit soort situaties vermeden worden of dat er nu nog steeds op dezelfde manier gereageerd wordt, zoals er vroeger op de vervelende gebeurtenis werd gereageerd. Terwijl dat nu niet noodzakelijk of zelfs ongepast is; de reacties zijn dwangmatig geworden.

Bij regressietherapie wordt de (traumatische) ervaring herbeleeft. Hierdoor komen de weggedrukte emoties in het bewustzijn, zodat ze kunnen worden ervaren. Mentale en lichamelijke ladingen kunnen worden losgelaten. Door deze verwerking is de emotionele lading verdwenen en ontstaat er begrip en inzicht.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies worden gebruikt om content te personaliseren, voor marketingdoeleinden, om social media functies aan te bieden en het bezoek op deze website te analyseren.

Accepteren